ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ - σύμπλεγμα ΜΑΣΚΑΡΕΝ - ΙΝΔΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ
Αναζήτηση πτήσεων για, Φτηνα Αεροπορικά εισιτήρια . Πτήσεις Απο προς Ελλαδα -
ΠΡΟΣ Αγιος Μαυρίκιος MRU
Εξερχόμενη πτήση: Εισερχόμενη πτήσης :
Από :Αθήνα αεροδρόμιο Elefterios Venizelos Athens Greece ΑΤΗ Από : Αγιος Μαυρίκιος MRU
Πρός : Αγιος Μαυρίκιος MRU Πρός :Αεροδρόμιο Αθήνας Ελευθέριος Βενιζέλος Athens GreeceΜΑΥΡΙΚΙΟΣ - σύμπλεγμα ΜΑΣΚΑΡΕΝ - ΙΝΔΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ

Ο  Μαυρίκιος είναι χώρα στον Ινδικό Ωκεανό ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Έχει συνολική έκταση 2.040 τετρ. χλμ. και πληθυσμό, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 20091.284.264 κατοίκους.

Μαζί με τα νησιά Ρεουνιόν και Ροντρίγκες, ο Μαυρίκιος αποτελεί το νησιωτικό συγκρότημα των νησιών Μασκαρέν. Αυτό το αρχιπέλαγος δημιουργήθηκε από μία σειρά υποθαλάσσιων ηφαιστειακών εκρήξεων πριν από περίπου 8 με 10 εκατομμύρια χρόνια κατά τη διέλευση της Αφρικανικής τεκτονικής πλάκας πάνω από το θερμό σημείο του Ρεουνιόν.

Το ίδιο το νησί του Μαυρίκιου περιβάλλεται από κοραλιογενείς υφάλους ενώ έχει ηφαιστειακή προέλευση. Περιμετρικά του νησιού εκτείνεται μία κορυφογραμμή από υψώματα, η οποία προέρχεται από την παλαιότερη ηφαιστειακή καλντέρα. Η ψηλότερη κορυφή του νησιού βρίσκεται στα νοτιοδυτικά και έχει ύψος 828 μ., ενώ ονομάζεται Πιτόν ντε λα Πετί Ριβιέρ Νουάρ (δηλ. κορυφή του μικρού μαύρου ποταμού). Στο κέντρο της ημιορεινής περιμέτρου εκτείνεται ένα ηπειρωτικό υψίπεδο.

Η συνολική έκταση του κράτους του Μαυρίκιου, το οποίο εκτός από το νησί περιλαμβάνει και τα νησιά Αγκαλέγκα, Σεντ Μπράντον και Ροντρίγκες, είναι 2040 τετρ. χλμ. Η έκταση των ηπειρωτικών υδάτων ανέρχεται σε 10 τετρ. χλμ. Η ακτογραμμή του Μαυρίκιου είναι 177 χλμ Το 49% της έκτασης του νησιού χαρακτηρίζεται ως καλλιεργήσιμο, με μόνιμες καλλιέργειες στο 6% της έκτασης, δάση στο 22% και άλλες χρήσεις γης στο υπόλοιπο 23% της έκτασης, με βάση στοιχεία του 1993. Οι αρδευόμενες εκτάσεις καλύπτουν έκταση 200 τετρ. χλμ. (1998).

Το τοπικό κλίμα είναι τροπικό, ενώ επηρεάζεται παράλληλα από τους νοτιοανατολικούς αληγείς ανέμους, προσδιορίζοντας δύο εποχές. Ο χειμώνας είναι θερμός και ξηρός και διαρκεί από το Μάιο ως και το Νοέμβριο, ενώ τους υπόλοιπους μήνες το καλοκαίρι είναι ζεστό και υγρό. Από το Μάιο ως το Σεπτέμβριο το νησί επηρεάζεται από αντικυκλωνικά συστήματα, ενώ η περίοδος των κυκλώνων εντοπίζεται από το Νοέμβριο ως τον Απρίλιο. Οι τελευταίοι τροπικοί κυκλώνες που είχαν έντονες επιδράσεις στο νησί ήταν ο Ολάντα το 1994 και ο Ντίνα το 2002.
Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του νησιού είναι το Πορτ Λουί στα βορειοδυτικά, ενώ άλλοι σημαντικοί οικισμοί είναι το Ρόουζχιλ, η Μπο Μπασίν, η Κουρεπίπ, το Βακόας, το Φίνιξ και η Κουάτρ Μπορν.

O σημερινός Μαυρίκιος, εξωτικός και πάντα ελκυστικός, είναι ένα χαρούμενο μωσαϊκό πολιτισμών. Ινδοί, Ευρωπαίοι, Κρεολοί, Κινέζοι, Αφρικανοί και Μουσουλμάνοι συνθέτουν αρμονικά τη γοητευτική ατμόσφαιρα των διαφόρων εθίμων, εορτών, χορών και γεύσεων. Πραγματικά αυτό το κράμα εθνικοτήτων και πολιτισμών αποτελεί σήμερα προτέρημα για το νησί. Οι κάτοικοι ζουν αρμονικά, σεβόμενοι ο ένας τις παραδόσεις του άλλου παραμένοντας πιστοί στις δικές τους.

Στον Μαυρίκιο ο τουρισμός υπόκειται σε αυστηρούς περιορισμούς από τις Αρχές ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος της ανεξέλεγκτης ανάπτυξης του. Το αποτέλεσμα αυτού του κρατικού ενδιαφέροντος, αντανακλάται όχι μόνο στα τοπία - λαμπρές παραλίες, σπάνια φυτά και είδη ζώων, καταπράσινα βουνά στην ενδοχώρα, όλα άριστα διατηρημένα - αλλά και στην ποιότητα των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και στα επιβλητικά πρότυπα εξυπηρέτησης.

Η τοπική κουζίνα του Μαυρίκιου αποτελεί ένα μίγμα επιρροών από την Ινδία, την Κίνα, την Ευρώπη και την Αφρική. Σύνηθες είναι το φαινόμενο ένα γεύμα να συνθέτει στοιχεία από όλες αυτές τις παραδόσεις.

Η παραγωγή σε ρούμι, παράγωγο του ζαχαροκάλαμου, είναι διαδεδομένη στο νησί. Το ζαχαροκάλαμο εισήχθη στο Μαυρίκιο από τους Ολλανδούς το 1683, με κύριο στόχο την παραγωγή "αράκ", οινοπνευματώδους ποτού που αποτέλεσε πρόδρομο για το ρούμι. Η παραγωγή ζαχαροκάλαμου αναπτύχθηκε ιδιαίτερα με τις διοικήσεις των Γάλλων και των Βρετανών, οι οποίες και συνέβαλαν καθοριστικά στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού. Ο Πιερ Σαρλ Φρανσουά Αρέλ ήταν ο πρώτος που πρότεινε την ιδέα της απόσταξης σε ρούμι στο νησί το 1850.

Η τοπική παραδοσιακή μουσική είναι γνωστή με την ονομασία σέγκα, ενώ έχει αφρικανικές ρίζες και τα παραδοσιακά όργανα είναι κυρίως κρουστά από δέρματα αιγών και μεταλλικά κρουστά τρίγωνα. Τα τραγούδια συνήθως περιγράφουν τα δεινά της σκλαβιάς, και έχουν σήμερα προσαρμοστεί στην κοινωνική σάτιρα για να καυτηριάσουν τις διακρίσεις κατά του έγχρωμου πληθυσμού. Οι άντρες συνήθως παίζουν τα μουσικά όργανα, ενώ οι γυναίκες παράλληλα χορεύουν ερωτικούς συνοδευτικούς χορούς.

Οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες είναι ποικίλες, κυρίως για τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας. Τα θαλάσσια σπορ αποτελούν σημαντικό στοιχείο, όπως και η αλιεία, το γουίντι σέρφινγκ, το θαλάσσιο σκι, η ιστιοπλοΐα, αλλά ακόμα και η υποβρύχια ξενάγηση. Χερσαίες δραστηριότητες είναι το γκολφ, το τέννις, το σκι, το κυνήγι, η ποδηλασία, η ιππασία και η πεζοπορία.

Οι αγορές που μπορείτε να κάνετε είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, όπως αφορολόγητες ημιπολύτιμες και πολύτιμες πέτρες και ιδιαίτερα διαμάντια τα οποία κατεργάζονται στον Μαυρίκιο και εξάγονται στις αγορές της Ευρώπης, εξαιρετικής ποιότητας πλεκτά και T-shirts, παρεός και μεταξωτά σάρι, μοντέλα πλοίων, είδη τοπικής λαϊκής τέχνης, διακοσμητικά αντικείμενα από όστρακα και κοχύλια. Θα πάρετε οπωσδήποτε το ντόπιο λευκό ρούμι και μην παραλείψετε κατά την αναχώρησή σας από το αεροδρόμιο να πάρετε τα ανθούρια - εξωτικά λουλούδια - στην ειδική συσκευασία, που θα σας κρατήσουν πολύ μετά την επιστροφή σας και θα σας θυμίζουν τις μαγευτικές στιγμές που ζήσατε στον επίγειο αυτό παράδεισο

 
 

Δημοφειλής Προορισμοι πτήσεις απο προς Αεροδρόμια :

Αεροδόμιο Αμστερνταμ Αεροδρόμιο Μαδριτη Madrid
Αεροδρόμιο Ντυσελντορφ Αεροδρόμιο Λισσαβώνα
Αεροδρόμιο Σικάγο Chigago Αεροδρόμιο Λος Αντζελες
Αεροδρόμιο Λονδίνο Stasted Αεροδρόμιο Κοπεγχαγη
Αεροδρόμιο Βρυξέλλες Brussels Αεροδρόμιο Ζυρίχη Zurich
Αεροδρόμιο Τορόντο Toronto Αεροδρόμιο Μιλάνο Milan
Αεροδρόμιο Παρίσι Paris Αεροδρόμιο Ρώμη Rome
Αεροδρόμιο Νεα Υόρκη New York Αεροδρόμιο Πραγα Prague

Αεροπορικές Εταιρίες
Aegean airlines
Olympic airlines Ολυμπιακή
Cyprus airways
Swiss air lines
Lufthansa
Iberia Lineas
British airways
Air France
Alitalia
Czech airlines
Singapore airlines
Klm . Thai airways . Delta
Malev Hugarian airlines

Δημοφειλείς Προορισμοι Ταξιδια
Πτήσεις προς Βιέννη Βαρκελώνη
Πτήσεις για Σαλτσμπουργκ Φρανκφούρτη
Πτήσεις απο Θεσσαλονίκη προς Μόναχο Εδιμβούργο
Πτήσεις προς Γενεύη Δουβλινο
Πτήσεις προς Αμβούργο Κάλγκαρι
 Πτήσεις απο Αθήνα προς Πεκίνο Σύδνευ
Πτήσεις απο Αθήνα Μπανγκόκ Σιγκαμπούρη
Πτήσεις από Αθήνα προς Κάιρο Ντουμπάι

Eot Tourism Office Greece
Επικοινωνία | Site map | Ρόδος | Ξενοδοχεία online | Συνδέσμοι Links | Αεροπορκα εισιτήρια online | Προσφορες αεροπορικών εισιτηρίων | Αεροδρόμια

SARANTIS Travel- Travel and Tourism agency
14km   Rhodes-Lindos  road | Post Box 214   Faliraki | TK 85100| Greece
Tel. +30  22410 87401 | Fax. +30  22410 87495
www.intickets.gr & www.sarantistravel.gr

IATA MEMBER
ακτοπλοικά εισιτήρια Αεροπορικά εισητήρια προσφορά Flights offer Μόσχα ,αεροπορικα,εισητηρια,αεροπορικά εισητηρια